Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 288

De kunst van het tuinieren vervolg

De kunst van het tuinieren vervolg
Cursuscode: 288

1/ Bloembollen en bloemknollen in de tuin. Wat is het verschil tussen voorjaars bollen en zomer knollen. Hoe pas je deze toe ?

2/ De eetbare tuin. Eten uit eigen tuin is heel leuk en vooral gezond. Hoe doe je dat en hoe pas je dat toe in eigen tuin of balkon. Maak kennis met de vele manieren hoe je dit in praktijk kunt brengen en leer welke het beste bij jou past.

3/Meer dieren in de tuin; Deze les vertelt je wat je kunt doen om meer vogels, vlinders, bijen en amfibieën in de tuin te krijgen. Soms met wat kleine aanpassingen maak je je tuin veel aantrekkelijker voor deze geweldige dieren.

4/ Plaagdieren-hoe kom je er van af op natuurvriendelijke wijze. Naast leuke dieren zijn er ook dieren die een plaag kunnen zijn. Hoe verjagen/bestrijden we deze met respect voor het ecosysteem.

5/ en 6/ Leer je eigen tuin tekenen in een tuinontwerp. Dmv een eenvoudige plattegrond op schaal kun je je eigen tuin in beeld brengen. Hierbij gaan we ook weer gebruik maken van het ‘vlekkenplan’ voor de borders-maar nu met je eigen beplanting !

7/Het samen bespreken van de tuinontwerpen die gemaakt zijn.

Daarnaast gaan we het hebben over allerlei zaken die ook van belang zijn in een tuin ; schutting, bestrating, gereedschap enz.

Deze cursus wordt gegeven door Marianne Bakelaar, Marianne is beeldendkunstenaar (schilderen en fotografie)en is daarnaast al meerdere jaren werkzaam als tuinontwerper en beplantingsadviseur voor natuurlijke en schilderachtige plantenborders.

 

 

Woensdag 30 juni 2021
7 lessen van 2 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 123,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. M. (Marianne) Bakelaar
14:00 - 16:00
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
M. (Marianne) Bakelaar
M. (Marianne) Bakelaar
De lessen worden gegeven door Marianne Bakelaar; Marianne is beeldendkunstenaar (schilderen en fotografie)en is daarnaast al meerdere jaren werkzaam als tuinontwerper en beplantings adviseur voor natuurlijke-schilderachtige plantenborders.