Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 821

3D-ontwerpen en printen

3D-ontwerpen en printen
Cursuscode: 821

HET LAB Rotterdam biedt workshops digitale techniek voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Deze workshops worden gehouden in onze makerspace in gebouw De Kroon, waar vele creatieven gehuisvest zijn, elkaar ontmoeten en inspireren.

I.s.m. Het Lab Rotterdam starten we binnenkort met een workshops 3D-ontwerpen en 3D-printen voor volwassenen.Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Tijdens vier bijeenkomsten worden de volgende onderwerpen behandeld:

- Basistechnieken 3D-tekenen met toegankelijke gratis software.

- Basiskennis 3D-printersoftware.

- Gebruik en bediening van de 3D-printer

Na de cursus ben je in staat zelfstandig een eenvoudig ontwerp te tekenen en printen. We gaan graag uit van de eigen ideeën van onze cursisten.

Cursisten wordt tegen een redelijke vergoeding de gelegenheid geboden na afronding van de cursus gebruik te maken van de 3D-printers van HET LAB.

Het is makkelijk als je je eigen laptop kunt meebrengen en gebruiken tijdens de workshops, maar dit is niet noodzakelijk. 

In onze makerspace kunnen we 6-8 volwassenen een veilige werkomgeving bieden. We gaan er van uit dat de deelnemers zich houden aan de geldende Corona-richtlijnen.

Kosten van de cursus zijn exclusief verbruiksmaterialen en exclusief de inzet buiten de workshopavonden om (printen is geen snel proces).

Bij de cursusprijs zijn koffie en thee inbegrepen en in de avonduren is het gratis parkeren voor de deur.

 

 

 

Dinsdag 25 mei 2021
4 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 145,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. T. (Tom) van Doveren
19:00 - 21:30
Locatie: De Kroon (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
T. (Tom) van Doveren
T. (Tom) van Doveren
Tom van Doveren is een enthousiast maker. Sinds 2013 droomt en denkt hij niet alleen over nieuwe maakprojecten, maar tracht deze ook te realiseren in een goed voorziene makerspace. Daarvoor heeft hij een loopbaan in het markt- en beleidsonderzoek verlaten en de sociale onderneming HET LAB Rotterdam gesticht. In een inspirerende omgeving beleeft Tom, met de hulp van betrokken andere makers, veel plezier aan het faciliteren van kinderen, jongeren en volwassenen, die belangstelling hebben voor techniek. Zijn eigen producten bevinden zich vaak op het raakvlak van techniek en kunst. Hij maakt daarbij graag gebruik van de digitale apparatuur en al het andere dat hem op zijn werkplek ter beschikking staat: 3D-printers, lasersnijder, Arduino’s, draai- en freesbank (analoog) en meer. Dat er veel (zelf)onderzoek en zelf)studie bij komt kijken, is voor hem vooral een prettige bijkomstigheid. Dat geldt ook de samenwerking en het onmisbare delen van kennis.