Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 936

Literatuur: Ovid, Shakespeare, Aldous Huxley

Literatuur: Ovid, Shakespeare, Aldous Huxley
Cursuscode: 936

Schrijvers zijn van invloed op anderen en zijn zelf beïnvloed door anderen. Hier gaan we in op hoe Shakespeare is beïnvloed door Ovid en zelf van invloed is geweest op Aldous Huxley; o.a. aan de hand van teksten van de betreffende drie schrijvers. De lessen worden in het Engels gegeven, daarom dient u tenminste A2 of hoger te hebben om de cursus te kunnen volgen.

U kunt boeken van betreffende schrijvers aanschaffen via boekhandel Donner of Bol.com.

les 1: Ovid,  Metamorphoses

les 2: Shakespeare, Hamlet

les 3: Shakespeare, Hamlet

les 4: Shakespeare, The Merchant of Venice

les 5: Shakespeare, The Merchant of Venice;

       : Aldous Huxley, Brave New World.

les 6: Aldous Huxley, Brave New World.

Dinsdag 1 juni 2021
6 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 95,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. A. (Maya) Lachmon, Dhr. R. (Ron) Kaptein
18:45 - 20:15
Locatie: Heemraadssingel 275-277 (klik hier voor de adres-, OV- en parkeerinformatie)
Inschrijving geopend >
A. (Maya) Lachmon
A. (Maya) Lachmon
“It is not in the stars to hold our destiny but in ourselves”. William Shakespeare Mijn passie voor de werken van Shakespeare vormde de directe aanleiding voor mij om aan de opleiding Engels aan de Rijksuniversiteit Leiden te beginnen. Ik studeerde dan ook af met een grondige analyse van o.a The Merchant of Venice. Daarvóór en daarna heb ik ook vele jaren in het onderwijs gewerkt. Nu ben ik hier bij de Volksuniversiteit om mijn kennis en ervaring met mijn cursisten te delen. Mijn lessen zijn zeer gevarieerd en omvatten allerlei soorten Engels over allerlei soorten onderwerpen. Aarzel niet en kom ook om meer te leren van en over deze prachtige wereldtaal. drs. A. M. Lachmon
R. (Ron) Kaptein
R. (Ron) Kaptein
Ik heb de lerarenopleiding Engels aan de HRO gedaan en leer nog steeds nieuwe woorden; o.a. door te lezen. Het unieke van het Engels is dat het verreweg de meeste vreemde taal sprekers heeft (meer dan 700 miljoen.) In het buitenland heeft u een grotere kans in het Engels te communiceren dan in een andere taal. Engels leren is een levenslange hobby. Misschien wilt u Sherlock Holmes lezen; Amerikaanse TV-series volgen; internetjargon willen snappen; weten waar de Beatles over zongen (behalve over Love); de Australische Outback zien; weten waarom uw familieleden zo???n fan zijn van Katy Perry; of gewoon met anderen praten. Fouten maken mag niet alleen, het is zelfs noodzakelijk om uw Engels te verbeteren. In de les doet u dit met behulp van o.a. (quiz)vragen en antwoorden. Kortom: durf te leren!