De filosofie van Yuval Harari | Denken en de toekomst ONLINE

Het denken van de filosoof Yuval Noah Harari staat centraal in de vier online bijeenkomsten gegeven door Peter Bastiaanssen en Jan de Bas:

1. Introductie en Sapiens

2. Sapiens (vervolg) (De Bas)

3. en 4. Homo Deus en 21 lessen voor de 21ste eeuw (Bastiaanssen)

Harari is een Israëlisch historicus en filosoof. Hij waarschuwt in zijn publicaties voor de toepassing van informatietechnologie en biotechnologie. Wat houdt deze waarschuwing precies in? Hoe verhouden wij ons tot deze visie op de toekomst? In welk perspectief moeten wij dit episoden denken plaatsen?

Tijdens de online avonden is ruimte voor gesprek en reflectie.

Literatuurtip: Yuval Noah Harari, Sapiens (2011) en Homo Deus (2015).

Woensdag 2 juni 2021
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 9:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 71,00 Betaling in 1 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. P (Peter) Bastiaanssen, Dhr. J. (Jan) de Bas
Boek: Yuval Noah Harari, Sapiens (2011) en Homo Deus (2015) (klik hier voor meer informatie)
P (Peter) Bastiaanssen
Opleiding :vwo, HEAO, Kunstacademie st Joost, Filosofie Erasmus universiteit. Ik ben in het dagelijks leven beeldend kunstenaar, schilder en beeldhouwer, daarnaast schrijf ik wel eens aan een boek en geef ik lessen filosofie.
J. (Jan) de Bas
Ik ben een Nederlands historicus en dichter, die contemporaine geschiedenis en cultuureducatie gestudeerd heeft aan de Universiteit van Utrecht. Ik ben werkzaam als geschiedenisdocent bij Hogeschool Inholland, waar ik les geef in geschiedenis en filosofie. In 2005 schreef ik een boek over mijn opa, wielerkampioen Cees Erkelens: Hervormd op wielen.