Martha Nussbaum: de breekbaarheid van het goede Ethische kwesties uit de 20e eeuw

In de cursus komt een belangrijke visie op het gebied van ethiek/politieke filosofie aan de orde. Ethiek is een filosofische discipline die kritisch nadenkt over rechtvaardigheid en het morele handelen met aandacht voor de vormgeving van het eigen leven, met het oog op een gelukkig, mooi en goed leven.Centraal staat De Breekbaarheid van het Goede. Geluk en ethiek in de Griekse filosofie en literatuur van Martha Nussbaum. De Amerikaanse filosoof heeft grote indruk gemaakt, ook in Nederland, met haar grondige studie naar moreel geluk in de Oudheid en welke lessen we daar voor het nu uit kunnen trekken.
Per les wordt met behulp van een samenvatting een hoofdstuk uit het boek: De breekbaarheid van het goede besproken. Er zal voldoende ruimte zijn voor vragen en opmerkingen tijdens de les. Er is geen speciale voorkennis nodig om de cursus te kunnen volgen. Het is aanbevelingswaardig om het boek stapsgewijs zelf mee te lezen.

Donderdag 4 maart 2021
16 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 182,00 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. C.A.M. (Cornée) Jacobs
Boek: De breekbaarheid van het goede. Geluk en ethiek in de Griekse filosofie en literatuur. (klik hier voor meer informatie)
Inschrijving nog open >
C.A.M. (Cornée) Jacobs
Drs. Cornée Jacobs (1949) heeft filosofie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is verbonden geweest aan de Willem de Kooning Academie van de Hogeschool Rotterdam als docent theorie. Gastdocentschap aan verschillende Nederlandse universiteiten. Andere werkzaamheden: publicist, kunstcriticus en organisator van symposia over filosofie en kunst. De lessen filosofie en antieke cultuur worden vergezeld van uitgebreide lesbrieven. Er is ruimte voor reactie en debat over de aangeboden lesstof.